Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υδροθεραπευτήριο

Οι παλαιότερες και οι σύγχρονες ιαματικές εγκαταστάσεις γειτνιάζουν άμεσα με τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο. Οι Ιαματικές Πηγές Aλεξανδρούπολης, βρίσκονται 14 χιλιόμετρα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης και επί της Εθνικής οδού που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τις Φέρρες.

Σήμερα είναι επίσημα αναγνωρισμένες από το Ελληνικό Κράτος για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και θεωρούνται από τις σημαντικότερες του ελλαδικού χώρου. Χαρακτηρίζονται ως υδρο – θειο – χλωριο – νατριούχες με θερμοκρασία 52 °C. Τα νερά των πηγών είναι κατάλληλα για λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία. Συστήνονται για τη θεραπεία πολλών νόσων, όπως ρευματισμών, γυναικολογικών παθήσεων, παθήσεων περιφερειακών νεύρων, νοσημάτων νεφρού, χολής, υπατικών δυσλειτουργιών, πεπτικών διαταραχών. Ακόμα και όταν η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί, τα ευεργετικά αποτελέσματα των νερών της Τραϊανούπολης εξακολουθούν να ισχύουν και να αποδεικνύουν πόσο πολύτιμη και αποτελεσματική μπορεί να είναι η χρήση των πηγών αυτών.

Οι Ιαματικές Πηγές βρίσκονται 14 χλμ ανατολικά της Αλεξανδρούπολης και επί της Εθνικής οδού που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τις Φέρες .

Σ αυτές μπορεί κάποιος να κάνει λουτροθεραπεία ή ποσιθεραπεία .

Υπάρχει στον ίδιο χώρο Ξενοδοχείο , μίνι μάρκετ και εστιατόριο .

Οι ιαματικές Πηγές Τραϊανούπολης – Αλεξανδρούπολης είναι θερμομεταλλικές υδροθειοχλωριούχες και ενδείκνυται για τις παρακάτω παθήσεις :

ΠΟΣΙΘΕΡΑΠΕΙΑ

Διαβήτης – Νοσήματα νεφρού – Κυστίτιδες ήπατος – Χολιθιάσεις , Χολοκυστίτιδες – Χολοκύστες και ψαμμιάσεις χοληδόχου και χοληφόρων αγγείων ήπατος – Ηπατικές δυσλειτουργίες – Ενδοηπατική στάση χολής – Σύνδρομο μετά χολοκυστεκτόμων – πεπτικές διαταραχές .

Χρόνια γαστρίτιδα και δυσκοιλιότητα .

ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ :

Ρευματοαρθρίτιδες – Αγκυλωτικές παραμορφωτικές αρθρίτιδες – Σπονδυλοαρθρίτιδες – Αρθροπάθειες – Δισκοπάθειες – Αρθριτισμοί – Οσφυαλγίες – Νευραλγίες – Γυναικολογικές παθήσεις (παραμητρίτιδες , σαλπίγγιτιδες , κολπίτιδες , στείρωση , ριζίτιδες )

 

Υπάρχει αστική συγκοινωνία των Ιαματικών Λουτρών με την Αλεξανδρούπολη.

Στο χώρο των ιαματικών πηγών, ο Παραγωγικός Συνεταιρισμός Γυναικών Λουτρού λειτουργεί τη Χάνα, εστιατόριο- ταβέρνα με έμφαση σε εδέσματα της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας.

Η λουτρόπολη λειτουργεί  από τα τέλη Απριλίου εώς το τέλος του έτους με θέρμανση των εγκαταστάσεών της, αξιοποιώντας τη γεωθερμία.

Η όλη διαχείριση των εγκαταστάσεων γίνεται από την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης –( ΤΙΕΔΑ Α.Ε.).

 

Τιμές παρεχομένων υπηρεσιών

Υδρομασάζ: 6 Ευρώ

Απλό Μπάνιο: 5 Ευρώ

Πρόσθετες Πληροφορίες