Χώρος Τέχνης «Σύνη»

Χώρος Τέχνης «Σύνη» (c) syni.gr
Χώρος Τέχνης «Σύνη» (c) syni.gr
Χώρος Τέχνης «Σύνη» (c) syni.gr
Χώρος Τέχνης «Σύνη» (c) syni.gr
Χώρος Τέχνης «Σύνη» (c) syni.gr

Ο χώρος δημιουργήθηκε το 1992. Αποτελείται από τρία επίπεδα: το υπόγειο, το ισόγειο και τον όροφο.

Σχεδιάσθηκε από τον Παναγιώτη Μητηλέτση σαν ένα τέταρτο εκκλησίας και όνειρό του ήταν να λειτουργήσει και ως κελί, ως τόπος παρηγοριάς και ευλογίας, πόρτα ανοικτή για όλους! Την κατασκευή υλοποίησε ο αγαπημένος του φίλος Αργύρης Κεσσούδης με το συνεργείο του και όλη η εσωτερική επένδυση έγινε με αγάπη από τον Γιάννη Κτενίδη.

Το υπόγειο με την αυλή του είναι ο χώρος της δημιουργίας, το ισόγειο με τον όροφο λειτουργεί σαν Γκαλερί. Ο περιβάλλων χώρος ειναι διαμορφωμένος για να φιλοξενεί εκθέσεις γλυπτικής. Υπάρχει και εκείνο το δασάκι με τις βαλανιδιές και τις μεσιές που οραματίζεται να το αγκαλιάσει ένα υπαίθριο θεατράκι. Χαίρομαι που ο χώρος φιλοξένησε πολλές εκθέσεις, μουσικές βραδυές, φιλοσοφικές συζητήσεις.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το ότι αγαπήθηκε απο μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές που με το πέρασμά τους (και τους είμαστε ευγνώμονες) βοήθησαν στο να μην απομακρυνθούμε απο το στόχο: Την επιθυμία της μεταμόρφωσης του ατόμου μέσω της αγάπης. Και όταν η αγάπη συναντήσει την ειλικρίνεια, διαχέει την ευλογία της σε οποιοδήποτε επίπεδο της το ζητήσεις.

Η Σύνη Αναστασιάδη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1947. Το 1970 πήρε το κρατικό πτυχίο σχεδιάστριας - ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ - Θεσσαλονίκη. Εργάσθηκε σαν σχεδιάστρια στην AEG Θεσσαλονίκης από το 1971 έως το 1977 παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα ζωγραφικής στα εργαστήρια των , Πολύκλειτου Ρέγκου και Θανάση Μηνόπουλου. Ασχολήθηκε με κεραμική και μεταξοτυπία παίρνοντας μέρος σε εκθέσεις του Ε.Ο.Μ.Ε.Χ και της Δ.Ε.Θ.

Το 1981-83 μελετά σε ελεύθερα εργαστήρια της Βιέννης μικτές τεχνικές.

Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. www.eete.gr, του Hellenic Centre του Λονδίνου www.helleniccentre.org Υπήρξε συνεργάτης της GALERIE ZYGOS στην Αθήνα και είναι μόνιμη συνεργάτης της GALERIE TERZO στο Βερολίνο www.terzomonto.de

Το 2001 την τιμά η Ένωση Γυναικών Ελλάδας και το 2005 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

To 1992 δημιουργεί το δικό της εικαστικό χώρο την αίθουσα ΣΥΝΗ στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης. Πραγματοποίησε 50 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Αθήνα (GALERIE ZYGOS 2005,2003,1998,1995,1994,1988,Δημαρχείο Περιστερίου 2008), Θεσσαλονίκη Γκαλερί ΕΞΩΣΤΗΣ 2004) Βέροια, Νάουσα, Ορεστιάδα, Σουφλί, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη ,Χανιά (Μοναστήρι του Καρόλου 2001, 2011) και στο εξωτερικό (Παρίσι GALERIE MARCEAU 1999), Βιέννη (GALERIE MEDOUSA 1983), Λουξεμβούργο (BANGUE DE DEPOTS 1997), Βερολίνο (GALERIE TERZO 2008, 2005, 2003, 1999,1997,1995, 1991, 1990), Λονδίνο( Ηellenic Centre 2009),Κωνσταντινούπολη(Gallery PINELO 2012) και 18 ομαδικές (Αθήνα, Κύπρος, Χίος, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Σέρρες, Σαμοθράκη, Ξάνθη, Βερολίνο, Ρουμανία, Πολωνία, Άνδρος. Κωνσταντινούπολη).

Για το έργο της έχουν δημοσιευθεί κριτικές από τους, Παναγιώτη Μητηλέτση, Ιωνα Φραντζεσκάκη, Θανάση Τζούλη, Έκτορα Κακναβάτο, Κώστα Παπαναστασίου, Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν, Ιωάννη Γαλερίδη, Άννα Χατζηγιαννάκη,Κική Χριστοδούλου. Ελένη Δέπου, Ελένη Στούμπου ,Στέλιο Νασίκα , Δημοσθένη Δούκα, Μήτσο Κασόλα, Anne Constanty, Vum Leizebuerger Vollek, Xάσαν Μπαντάουι, Γιάννη Ξανθούλη.

Ώρες και μέρες επίσκεψης:

Κατόπιν συνεννόησης

Facebook

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπεύθυνος/οι: Αναστασιάδη Σύνη
  • Διεύθυνση: Παλαγία
  • Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
  • Κινητό Τηλέφωνο: 6974776641
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βρίσκεστε εδώ: Home ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Μουσεία Χώρος Τέχνης «Σύνη»