Ιστορία

Ο Δήμος Φερών είναι νέος σχετικά οργανισμός. Ιδρύθηκε το 1987 με την συγχώνευση τριών κοινοτήτων και έξι οικισμών . Οι Φέρες είναι έδρα του ομώνυμου Δήμου, με 10.000 κατοίκους και έκταση 411.000 στρέμματα. Είναι παλιά και ιστορική πόλη που βρίσκεται 26 χλμ. ΒΑνατολικά της Αλεξανδρούπολης και κτισμένη στο βασικό της πυρήνα στις πλαγιές χαμηλού λόφου, όπου βρίσκονταν η Βυζαντινή Βήρα. Σε σημαντικό βαθμό το επιτυγχάνει με τις οργανωμένες πια παρεμβάσεις του στην τοπική ανάπτυξη, τον πολιτισμό, τον κοινωνικό εξοπλισμό, την παιδεία και ιδιαίτερα στην αναζήτηση και προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής.

Αρχή της ύπαρξης της, η ίδρυση το 1152 της ομώνυμης Μονής με την εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας.Ο Ισααάκιος Κομνηνός , γιος του Αλεξίου Κομνηνού αυτοκράτορα του Βυζαντίου έκτισε το 1152 κοντά στον Έβρο ποταμό , δίπλα στο δρόμο που οδηγούσε από την Τραϊανούπολη στη Κωνσταντινούπολη το μαναστήρι της Παναγίας Κοσμοσώτειρας . Ισχυρό τείχος προστάτευε τις εγκαταστάσεις της Μονής, η οποία έγινε πυρήνας μιας πόλης που δημιουργήθηκε με συγκέντρωση των κατοίκων γειτονικών οικισμών.

Αρχή της ύπαρξης της, η ίδρυση το 1152 της ομώνυμης Μονής με την εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας.Ο Ισααάκιος Κομνηνός , γιος του Αλεξίου Κομνηνού αυτοκράτορα του Βυζαντίου έκτισε το 1152 κοντά στον Έβρο ποταμό , δίπλα στο δρόμο που οδηγούσε από την Τραϊανούπολη στη Κωνσταντινούπολη το μαναστήρι της Παναγίας Κοσμοσώτειρας . Ισχυρό τείχος προστάτευε τις εγκαταστάσεις της Μονής, η οποία έγινε πυρήνας μιας πόλης που δημιουργήθηκε με συγκέντρωση των κατοίκων γειτονικών οικισμών.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ ΦΕΡΕΣ